Woesteiland

Van 5 Aug 2017 tot 12 Aug 2017
Leeftijden 16 t/m 30 jaar

De wind in je haren, de zon die je rug verwarmd en lekker met je blote voeten in het zand. Schaduw zoeken onder een groepje bomen terwijl je je dorst lest met een grote slok water en daarna terug de heide op! Dan weer roetsjend van de heuvel, je voeten vliegen van de trappers af. En ’s avonds spelletjes spelen en genieten van de sterrenhemel.

Zal dit landschap altijd zo vanzelfsprekend zijn?

De krachten van de natuur zijn sterk. Altijd weet de natuur wel een manier te vinden om planten en dieren uit te dagen in een strijd om overleving. Op sommige plekken spuwen vulkanen gloeiend hete as en lava, laten aardbevingen de aarde zo trillen dat metershoge vloedgolven de kust wegvagen. Extreme weersverschijnselen worden steeds extremer. Overal ter wereld werken planten en dieren hard om te overleven. Bovendien moeten ze dan ook nog de concurrentie met elkaar aangaan. Kortom, overleven is een strijd!

Op Terschelling gaan we kijken naar de strijd die daar gevoerd wordt om te overleven van de natuur. We hebben het ook over hoe de mens het de natuur moeilijk maakt en het klimaat beïnvloed. Kom gezellig een weekje werken in de natuur op dit prachtige eiland, we zullen bijvoorbeeld Staatsbosbeheer helpen om de lokale biodiversiteit te kunnen handhaven. We gaan onder andere boompjes uit de heide halen, zodat die met al z’n mooie bijkomende flora en fauna kan blijven bestaan en we gaan het plastic op het strand opruimen. Naast werken gaan we een lekkere dag fietsen om het eiland verder te verkennen en is er ook tijd om te relaxen. Schrijf je snel in om er zeker van te zijn dat je mee kan en zodat we voor iedereen genoeg fietsen kunnen regelen!