Het Bos door de Bomen

Van 23 Oct 2020 tot 25 Oct 2020
Leeftijden 16 t/m 30 jaar

Eeuwenoude, alwetende, statige reuzen: bomen zijn belangrijk en we houden van ze. Toch bestaat het werk van WoesteLand vaak uit het verwijderen van boompjes of bomen, waarom is dat? Wat voor rol speelden en spelen bomen in het Nederlandse landschap, als kleine zaailingen, grote kolossen, of als achtergebleven stronken? Waarom hebben we bijvoorbeeld geen oerbos meer in Nederland, en wat is een oerbos eigenlijk?

Dit weekend gaan we in Zelhem aan de slag in een voedselbos. Een voedselbos? Daar gaan we je alles over vertellen! We kunnen vast verklappen dat het een prachtig systeem is, ontworpen voor duurzame voedselproductie. We gaan onder andere buxus weghalen, een vijver schoonmaken en onze handen uit de mouwen steken voor allerlei andere leuke klussen in en rondom het voedselbos.

We slapen of in een schuur, of in tenten. Dat hangt af van het weer en de temperatuur. Naast het werken in de natuur zal er natuurlijk ook tijd zijn voor gezelligheid! Binnen in de schuur is meer dan genoeg ruimte om spellen te doen en te chillen na een fijne dag buiten. We hebben zelfs een vuurton en een pizza-oven tot onze beschikking! We eten vegetarisch en zo veel mogelijk biologisch en lokaal. 

Lijkt het je leuk om mee te gaan? Meld je dan snel aan!

Al onze activiteiten volgen vanzelfsprekend de corona-richtlijnen. Vragen hierover? Stuur dan een mailtje naar info@woesteland.nl.