Sterke verhalen, Laaiende vuren!

Van 22 Jul 2017 tot 31 Jul 2017
Leeftijden 18 t/m 30 jaar

 

We duiken in Denemarken het leven van de lang verdwenen Vikingen in. Deze vakantie staat in het thema van onze eigen sterkste verhalen. We gaan aan de slag met verhalenworkshops en we maken ons eigen papier om deze vertellingen op vast te leggen en we leren hoe deze te binden in een eigen boekwerk. Ook gaan we ons in de mondelinge overlevering verdiepen; hoe onthoudt je kennis nauwkeurig en draag je dit over aan anderen. Want al die boekwerken vol sagen en legenden, is dat niet een beetje papierverspilling als je het zelf zou kunnen onthouden?

Net als vorig jaar verblijven we in het oude klooster in de buurt van het gehucht Voerladegård (zegge: Voorladejord)  Het is een prachtige plek, omringt door oude bossen vol heerlijke bessen, onder de 100 meter hoge kruin van de Sukkertoppen en hoog & droog boven de bodem van Mossø, een meer met een zanderige oever waar je heerlijk kan zwemmen. Vroeger werd hier met een watermolen papier gemaakt van de bomen uit de omgeving. De watermolen en de enorme papierdrogerij van pikzwart hout staan nog steeds op het terrein. Nu zijn ze niet langer in gebruik en is het een kampeerterrein van Natur og Ungdom, de Deense natuurbeschermingsorganisatie. Wij slapen echter in het oude kloostergebouw dus je hoeft geen tentje mee te nemen. We zullen ook vrijwilligerswerk gaan doen voor Natur og Ungdom, hierbij moet je denken aan; bomen zagen om de heide open te houden en het snoeien van paden om deze toegankelijk te houden voor bezoekers van het bos.

Net als vorig jaar sluiten we dit fantastische kamp af met een excursie naar het grootste vikingfestival van Europa, the Vikingmoot bij Aarhus.

Dus kom mee, werk overdag als een nijverige monnik en vertel ‘s avonds verhalen als een machtige Viking bij een laaiend kampvuur!

LET OP: Schrijf je in voor het einde van de inschrijvingsperiode om er zeker van te zijn dat je met de groep mee kunt reizen. Dit kunnen we helaas niet garanderen wanneer je je kort van tevoren aanmeldt, en mogelijk moet je dan dus alleen reizen. De deadline voor aanmelden is 22 juni, dus meld je snel aan!

NIET GENOEG SPAARGELD?
Geen probleem! Het is mogelijk om eerst alleen de prijs voor het treinticket te betalen (200 eu) en pas later de rest (150 eu)! Stuur één van ons een berichtje en we komen vast tot een oplossing 🙂

Let ook op: CHAUFFEURS/AUTO GEZOCHT!

We hebben voor deze locatie twee auto’s en een aantal chauffeurs nodig om te kunnen pendelen, gezien het openbaar vervoer niet toereikend is. Ben je of ken je iemand die in het bezit is van een rijbewijs, en lijkt het je leuk om de begeleiding te helpen, laat het ons weten! Heb je ook een auto beschikbaar? Helemaal tof!