The Voice of Nature

Van 18 Aug 2018 tot 25 Aug 2018
Leeftijden 16 t/m 30 jaar

Zin om deze zomer te luisteren hoe de vlinders fluisteren? Of om te schreeuwen als leeuwen? Deze zomer strijken de bekende WoesteLand tenten neer op het scoutingterrein in Kootwijk. Daar gaan we back to basic en doen we vrijwilligerswerk voor Staatsbosbeheer terwijl we uitzoeken hoe en waarom in de natuur gecommuniceerd wordt.

Kootwijk ligt middenin de prachtige Veluwe. Glooiende heuvels zover het oog reikt, sporen van edelherten en wilde zwijnen en roofvogels die zwevend boven de open vlakte roepen. Hier werd radio Kootwijk gebouwd. Het imposante gebouw, dat het midden houdt tussen een tempel en een sfinx, contrasteert prachtig met de lege, woeste omgeving van de open heidevelden en de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa.

Via radio Kootwijk konden we helemaal met de andere kant van de wereld communiceren, maar hoe communiceren dieren eigenlijk? Waarom tjirpen krekels? Zingt een vogel altijd hetzelfde liedje? Kan een kraai een ekster verstaan? Kunnen mossen praten en wat hebben bomen te vertellen? Wat kunnen wij eigenlijk van dieren leren en kunnen we misschien leren om paddenstoelen te verstaan?

Ga je mee, een week op vakantie, met een toffe groep mensen op een prachtige locatie? Geef je op en ga mee, praat als een veelvraat en communiceer als een beer!