Wilgenknotten: Laat maar waaien

Van 14 Feb 2020 tot 16 Feb 2020
Leeftijden 16 t/m 30 jaar

We gaan dit weekend wilgenknotten in de omgeving van Ruurlo. Wilgen zijn een ideaal huisje voor steenuilen, slakken en insecten. Door de grote, zware takken af te zagen voorkomen we dat de wilg uitscheurt en sterft.  Door de wilgen te knotten ontstaat er weer openheid in het landschap zodat dieren weer kunnen nestelen en vegetatie kan groeien. Wilgen zijn dus erg belangrijk voor de dieren en voor natuur. Terwijl de wind door waait, zorgen wij dat deze huisjes er volgens jaar nog steeds zijn.

Tijdens dit weekend zullen we te gast zijn bij de familie Taken. We slapen in hun schuur die wordt verwarmd door een houtkachel. Overdag gaan we met Sjef Taken (een man van wie de lengte van zijn ervaring alleen wordt geëvenaard door de lengte van z’n baard) aan het werk om wilgen te knotten. ‘s Avonds spelen we spelletjes, chillen we bij de houtkachel of lopen een rondje langs kasteel Ruurlo. We eten heerlijk zelfgemaakte, vegetarische maaltijden.

Wil je mee? Geef je dan nu op, want er is beperkt plaats.

Zachtjes fluistert de wind zijn verhalen, kun jij ze horen? Ruisen, gieren, loeien en suizen. Laat maar waaien terwijl dieren zich in holen en nesten verschuilen, wachtend op de lente.