Geannuleerd: Zagen op de zeebodem

Van 2 Apr 2021 tot 5 Apr 2021
Leeftijden 16 t/m 30 jaar

Lang genoeg binnen gezeten door corona of zit je dat zowiezo al op kantoor of in de boeken? Kom in het paasweekend kamperen met WoesteLand. Samen paaseitjes zoeken en genieten van het mooie weer. We logeren dit weekend bij Lonneke en Albert, die een prachtige tuin hebben in de Flevopolder inclusief boomgaard en kampvuurplaats. Overdag gaan we aan het werk in de tuin, in ruil voor het verblijf en om de natuur te helpen. Zo bouwen we takkenrillen en diepen we de vijver uit zodat die weer plek kan bieden aan allerlei soorten zoals libellen, kikkers en salamanders. 

Flevoland is eigenlijk een best bijzondere provincie. Vroeger was hier (met uitzondering van Urk) enkel zee, totdat er tussen 1950 en 1957 nieuw land is gemaakt. Nog steeds ligt Flevoland vijf meter onder het zeeniveau, zonder dijken zou het dus zo weer in de zee verdwijnen. Nu wonen er mensen, is er op sommige plekken spectaculaire natuur en wordt er voedsel geproduceerd (rondom onze locatie vooral veel door biologische boeren).

Met jullie hulp worden tijdens dit lange weekend heerlijke vegetarische maaltijden verzorgd. ‘s Avonds doen we spelletjes, fantaseren we over hoe wij zo’n spiksplinternieuwe provincie in zouden delen of chillen we rond het kampvuur. De begeleiders bereiden een paar avond en middag spellen voor en er is natuurlijk ook genoeg vrije tijd.

We slapen dit weekend in onze eigen tentjes die we verspreid door de tuin neerzetten. Als het al te hard regent kunnen we binnen terecht in een grote kas. We houden ons uiteraard aan de anderhalve meter afstand en alle andere maatregelen tegen de verspreiding van virussen. Of deze activiteit door kan gaan is uiteraard afhankelijk van de verdere ontwikkelingen van het aantal corona besmettingen en de maatregelen van de overheid, maar we hebben goede hoop dat in april weer meer mogelijk is en we jullie in Flevoland zullen zien.

Lijkt dit je wat? Meld je dan nu aan en verzeker jezelf van een plekje. Deelnemers krijgen ongeveer drie weken voor het weekend een mail met aanvullende informatie, zoals de paklijst.